Regióny Trnava

V Trnavskom kraji eviduje 16 dopravných nehôd s účasťou motocyklistov

Ilustračná fotografia, Zdroj: TASR / KR PZ v Žiline

TRNAVA – Od začiatku roka eviduje polícia v Trnavskom kraji 16 dopravných nehôd s účasťou motocyklistov. Oproti roku 2018 je to o dve nehody menej, avšak počas uplynulého víkendu došlo až k štyrom nehodám. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Martina Kredatusová.

 

V priebehu sobotňajšieho (25. 5.) popoludnia sa stali v Trnavskom kraji štyri nehody s účasťou motocyklistu. Okolo 14.45 h došlo k stretu motocyklistu a traktora na ceste II/510 v Sládkovičove smerom na Veľké Úľany. Motocyklista bol zranený a prevezený na ošetrenie. O hodinu neskôr narazil motocyklista v obci Topoľníky do odstaveného auta, našťastie, zranený nebol nikto. O ďalšiu pol hodinu spadol motocyklista na ceste z obce Topoľníky smerom na Okoč. Okolo 18.30 h sa ďalší motocyklista zrazil s osobným autom vo Veľkom Blahove v smere na Orechovú Potôň. Mladý motorkár sa ťažko zranil.

Vinníkmi nehôd sa stávajú nielen samotní motocyklisti, ale aj vodiči iných motorových vozidiel. Polícia apeluje na vzájomnú tolerantnosť a ohľaduplnosť u všetkých účastníkov cestnej premávky. “Motocyklistom odporúčame okrem iného dodržiavať maximálnu povolenú rýchlosť, počítať s chybami ostatných účastníkov cestnej premávky, predchádzať len v úsekoch, kde je to dovolené a najmä bezpečné, brať do úvahy kvalitu vozovky, jej fyzikálne parametre a jazdné vlastnosti motocykla,” uviedla Kredatusová.

Dopravo-bezpečnostné akcie

Vodičom ostatných motorových vozidiel polícia odporúča najmä dbať na zvýšenú opatrnosť na trasách často využívanými motocyklistami. “V Trnavskom kraji ide napríklad o trasu, ktorá vedie z Pezinka až do Vrbového a v obľube sú aj cesty v okrese Dunajská Streda, ale samozrejme, aj ďalšie iné,” doplnila hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Polícia vykonáva rôzne dopravno-bezpečnostné akcie, ktoré sú zamerané aj na motocyklistov a spojené bývajú aj s osvetou o bezpečnom správaní na cestách. “Polícia však bude na cestách zbytočne, ak si samotní vodiči neuvedomia svoju zodpovednosť voči sebe, voči ostatným účastníkom cestnej premávky, svoju zraniteľnosť a zraniteľnosť ostatných. Majte na pamäti, že akékoľvek vozidlo sa v sekunde môže zmeniť na smrtiacu zbraň,” apeluje policajná hovorkyňa.