Zahraničné

Ruských turistov vo Francúzsku okradli o šperky za pol milióna eur

Ilustračné foto

PARÍŽ – Francúzska polícia pátra po neznámych osobách, ktoré v pondelok večer ukradli trojici ruských turistov tri kufre, pričom v jednom sa nachádzali šperky v hodnote najmenej pol milióna eur. Informovala o tom spravodajská stanica RTL.

K incidentu došlo na predmestí Paríža, kam  trojčlenná rodina z Ruska pricestovala súkromným lietadlom z Nice.

Po pristátí na letisku Le Bourget sa ruskí turisti minibusom presúvali do Paríža. Pri vjazde na diaľnicu A1 im však v ceste zabránilo pokračovať auto, z ktorého vyskočili štyri ozbrojené a maskované osoby. Tie ruských turistov donútili otvoriť batožinový priestor auta a vydať im tri kufre, peňaženku a mobilné telefóny.

Podľa RTL boli páchatelia o svojich obetiach a ich majetku veľmi dobre informovaní. Okradnutí na polícii vypovedali, že v jednom z kufrov boli šperky vrátane briliantov. Cenu šperkov Rusi odhadli na viac ako 500.000 eur.

Rozhlasová stanica Europe 1 informovala, že cena ukradnutých predmetov je vyššia ako milión eur, keďže v kufroch bolo aj drahé oblečenie.

Na jeseň 2016 sa obeťou lúpežného prepadnutia v Paríži stala americká celebrita Kim Kardashianová. Páchatelia vtedy v noci prenikli do luxusnej rezidencie, kde bývala, spútali ju a z jej izieb ukradli šperky a peniaze v hotovosti. Francúzske médiá svojho času informovali, že celková hodnota ukradnutých šperkov bola najmenej desať miliónov eur.